25 Ocak 2011 Salı

bir kitaba aşık olmak


İlginç özelliklerimden biri de –bilmiyorum belki de Allah vergisi bir şeydir- bir kitabı okurken başka bir kitaba gözüm kayıyor. Yani bunu şöyle de örnekleyebiliriz; bir erkek bir kızla çıkarken, yanlışlıkla başka kıza bakması gibi.

Şu anda Bridget Jones’un Günlüğü gibi deli saçması bir kitap okusam da, aklım Sami Hazinses’in dizüstü edebiyat serisinden çıkan kitabı P*ç Güveysinden Hallice’de. Neden bilmiyorum ama böyle olunca şu anda okuduğum kitaba aklımı veremiyorum. Lanet olsun böyle duyguya lan!

Bir gün yine kitap bakınmaya(bunu çok yaparım) D&R’a gittiydim. Günlerden de Pazar şansıma, o kadar kalabalık ki. Bırakın D&R’ı, AVM’de bile gezinmeye yer yok. Bu coşkulu kalabalıktan kurtarmak istiyordum kendimi biraz da. Fakat orası daha da beter.

Çok satanlara bakmak için bir g.tlük yer aradım kendime ama millet sanki doktor kuyruğunda beklermişçesine dizilmişti rafların önüne. Ben de D&R’a doğru gelmekte olan arkadaşıma çabucak bir mesaj attım, “çok dolu lan gelme” gibilerinden.

Cevap da çabucak geldi. Kısa ve netti: “ok”

Fantastik kitapların olduğu bölüm daha bir sakindi sanki. Oraya gittim ve evet, tıpkı diğer blogumda da yazdığım ilginç bir olayla karşılaştım. Her D&R maceramda komik bir olay mı olmak zorunda yahu? Ehu ehu ehu.

Her neyse, fantastik reyonunu geçip aksiyon/gerilime geldim. Ama bakamıyorum tabii, rafın önünde, ikisi de cılız mı cılız, çelimsiz mi çelimsiz bir çift duruyor. Çocuk en az on üçünde olmalı, SBS denen bebe sınavlarına hazırlanıyor. Kız da onun sınıfında büyük ihtimalle, bunlar ergen ergen dolaşıyor ortalıkta. Ama gülmemek için kendimi zor tuttum, çünkü kız çocuktan uzun! Evet abi, bildiğin uzun. O kadar komik görünüyorlar ki, içimdeki fotoğraflarını çekme isteğini zor bastırdım. Düşünün bir yahu, kız çocuktan uzun ve çocuğa sarılır gibi yapmış amk. O kadar komik ki. Neyse.

Ben aksiyon/gerilime biraz daha yaklaştım ve kız aynen şöyle dedi: “Ayy bu kitaba aşık oldum ben aşkım yaa!”

Amaan Tanrım yaa. Baktım kitaba, elinde Agatha Christie’den Noel Kekinin Gizemi’ni tutuyor. Agatha severim ama hiç okumadım o kitabını.

Bunun üzerine çocuk şöyle cevap verdi, “Alalım aşkım, güzele benziyor.”

“Ay bilmem para da yok üzerimde…” Bu sırada elini çocuktan çekiyor ve afili çantasını karıştırmaya başlıyor.

Çocuk boş durur mu? Çok centilmenizdir ya biz sevgililerimize karşı. Hani “bana tek taş alsana Berkcaaaaan” deseler, “alalım anasını satiim!” deriz yani o derece.

“Tamam,” diyor kendisinden 2 metre uzun sevgilisine. “Önemli değil bebeğim ben öderim.”

Bebeğim? Aşkım? Of hadi ama bebeler, daha 7.sınıf öğrencisiniz. Ne yaşadınız bu kadar birbirinizi sevecek kadar? Hangi sorunların üstesinden geldiniz? Birlikte neleri başardınız? Ahh ah.

Bir de neden biz “ödemek” zorundayız pardon? Parası yoksa tamamdır abi, başka zaman alacaktır. Yani neden bir erkek sevgilisinin yanında acil durum kredi kartı gibi dolaşır hiiiç kestiremem.

Tanrım, sen bizi tek bir şeyden koru: bücür çiftlerden.

Fakat dükkandan çıkarken bir şey fark ediyorum ki, kız da benim gibi kitaplara aşık oluyor demek ki.

Ah yalnız ben konuyu kendimden nasıl el alemin mıç mıçlığına getirdim bilmiyorum

Bana gelecek olursak, ben de o bücür kız gibi kitaplara aşık olabiliyorum. Bir kitabı okurken öbürüne aşık oluyorum işte, benim de yapım bu arkadaş napabilirim yani! Hadi görüşürüz bye

5 yorum:

  1. ahahaha hakkaten ya. sosisli pastamı hemen isterim ama boduhan <3

    YanıtlaSil
  2. aa isim vermiyoruz ama aslı yiirum :D

    YanıtlaSil
  3. oo iyisin iyisiin :)

    YanıtlaSil
  4. oo teşekkürler, ama daha iyi yazılarım olacak :D

    YanıtlaSil
  5. Dün aldığım kitapla uyuyakalınca sabah google'da bir kitaba aşık olmak yazdım ve ne çıkacağını merak ettiğim için yaptım bunu. Evet elinde bir kitap varken gözün diğerine kayar belki de diğerlerine ondandır herhalde bana çok insan maymun iştahlı der. Kitaplarla aramda her zaman bir bağ olduğuna inanmıştım çocukluğumdan beri bu böyle.. en sevdiğim kitabı ya da yazarı hatta kitap türünü sorsan hiç bi fikrim olmaz aslında.. kitaplığıma sığmayan o alakasız kitapları seviyorum derim sadece ya da daha almadığım ama bi şekilde ilgimi çekicek bi kitaplar vardır dışarlarda bi yerde onları seviyorumdur mesela ama sadece o kadar bende olan ve olmayanlar onlara aşığım hepsine.. lafı çok uzattım sanırım ben aradığım ilginç şeyi buldum sanırım : sosisli pasta!

    YanıtlaSil

oh teşekkürler! sosisli pasta kazandınız